tvaltonen/ tammikuu 9, 2018

Vuosi se taas vaihtui ja pitkästä aikaa täytyy kertoa hieman kuulumisia. Näin talvikaudella auto saa ”levätä” tallissa suurimman osan ajasta. Kävimme marraskuun lopulla perheemme kanssa autolla pohjoisessa: Rovaniemellä, Oulussa jne. Auto toimi hyvin talviolosuhteissa, pieni pakkanen ja voimakas lumipyry eivät aiheuttaneet ongelmia. Ainoa todettu kehityskohde autossa on lämmittimen lämpötila-anturin sijoitus. Se on nyt ulko-oven yläpuolella ja aina kun ovea vähän raottaa, niin sisään tuleva kylmä ilma saa lämmittimen luulemaan lämmitystarvetta olevan enemmän kuin tarvetta olisi. Täytyy miettiä saisiko anturin siirrettyä parempaan paikkaan…

Tässä hiljaisena aikana on autoa ”viritelty” seuraavaa sesonkia varten. Ainakin seuraavanlaisia parannuksia on tehty:

  • Likaveden tyhjennyksen voi nyt hoitaa autosta nousematta. Lisätty tyhjennysputken viereen kamera, jonka kuva tulee soittimen näyttöön ja näin kuljettaja saa ”tähdättyä” tyhjennysputken ajokaivon kohdalle. Tyhjennysventtiili avautuu kaukosäätimen avulla.

Kuva näkyy näytöllä ja venttiili avautuu kaukosäätimestä.

  • Lisätty kuljettajan oven astinlautaan kytkin, jolla sen saa ”pois pelistä”. Talvella astinlauta tahtoo jäätyä ja on hyvä saada se silloin pois käytöstä.
  • Telkkarissa on nyt Smart-TV -ominaisuus, eli siitä voi esim. katsella netin kautta YouTube-videoita yms.

Ja vielä työlistalla on pari asiaa: takatalliin paremmat kiinnitykset aina mukana kulkeville tavaroille, paikannuslaitteen lisääminen ja uutuutena vuokrattavissa oleville sähköpotkulaudoille latauspisteet takatalliin. Ja myös auton huolto on nyt ajankohtainen, kun mittariin on kertynyt jo 26 000 km. Lisäksi vielä nettivujen päivitystä yms. pientä puuhaa. Hinnastoa en taida nyt päivittää, eli vuoden 2017 hinnoilla mennään vielä tämäkin vuosi.

Iloista vuotta 2018 kaikille matkailijoille!

Terveisin, Tero Valtonen

 

Share this Post