Tässä usein esitettyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia:

Onko autossa petivaatteet valmiina? Entä astiat?

Autossa on valmiina neljä täkkiä ja neljä tyynyä. Asiakas käyttää omia lakanoita, pussilakanoita ja tyynyliinoja. Lisäksi asiakkaan kannattaa ottaa autoon omat käsi- ja kylpypyyhkeet.

Astiasto löytyy neljälle hengelle ja myös perustarvikkeet: kattilat, kauhat, paistinpannu jne. Lisäksi löytyy sekalainen valikoima kertakäyttöastioita.

Mitä vuokraushintaan kuuluu? Mitä kustannuksia asiakkaalle tulee?

Vuokraushintaan kuuluu auton, varusteiden ja vakuutusten lisäksi 2 kpl 11 kg nestekaasupulloja, wc:n kemikaalit. Asiakas maksaa polttoaineen, kaasun jos em. kaksi pulloa eivät riitä, tie- yms. maksut ulkomailla, leirintämaksut. Lisäksi kannattaa ottaa henkilökohtaiset matkavakuutukset.

Kuinka kauan kaasupullot riittävät? Paljonko kaasu maksaa?

Kesäkaudella 2 kpl 11 kg pulloja riittävät hyvin ainakin kahden viikon matkailuun normaaliolosuhteissa. Talvella kaasua kuluu enemmän lämmitykseen ja oikein kovalla pakkasella saattaa kulua yksi pullo vuorokaudessa.

Kaasupullon vaihto täyteen maksaa n. 20-30 eur paikasta riippuen.

Voinko matkustaa ulkomaille?

Toki. Matkustaessasi ulkomaille annamme mukaan valtakirjan, jolla ulkomaille meno onnistuu. Vakuutuksissa on erityisehtoja jos matkustat Venäjälle, Valko-Venäjälle tai Ukrainaan.

Paljonko auto kuluttaa polttoainetta?

Kulutus vaihtelee tyypillisesti 10-15 l/100 km välillä.

Mitä vakuutus korvaa?

Autossa on normaalin liikennevakuutuksen lisäksi täyskasko-vakuutus, joka korvaa kaikki normaalit vahingot. Omavastuu on 1000,00 eur/vahinkotapaus. Asiakas on tietysti itse vastuussa törkeästä huolimattomuudesta tai rikoksesta (rattijuopumus, ylinopeus tmv.) aiheutuneista vahingoista.

Voiko autossa olevaa vettä juoda?

Auton vesisäiliö ja putkisto puhdistetaan ja desinfioidaan säännöllisesti. Siitä huolimatta suosittelemme ottamaan jääkaappiin erilliseen astiaan juomavettä. Auton vesisäiliö lämpenee kesällä lämpimäksi ja silloin riski bakteereista yms. lisääntyy.

Missä saan tyhjennettyä ja täytettyä auton säiliöt?

Parhaiten nuo huoltotoimenpiteet onnistuvat leirintäalueilla, joista löytyy yleensä hyvät mahdollisuudet puhtaan veden täyttöön, ajokaivo likaisen veden tyhjentämiseen ja wc-kasetin tyhjennyspiste.

Myös huoltoasemilla voi yleensä tankata puhdasta vettä. Likaisen veden tyhjentämiseen tarvitaan ns. ajokaivo ja luettelo niistä löytyy autostamme.

 Onko teillä tietty auton luovutus- ja palautuspäivä?

Ei ole. Asiakas voi katsoa kalenterista vapaan jakson ja valita vapaasti luovutus- ja palautuspäivän. Kesällä lyhyin vuokrausjakso on yksi viikko ja muina aikoina 3 vrk. Toki voimme näistä erikoistapauksissa joustaa.

Miten vuokraus maksetaan?

Varauksen jälkeen lähetämme (postissa tai sähköpostissa) kaksi laskua: varauslaskun (200,00 eur) ja varsinaisen vuokrauslaskun. Varauslaskussa on maksuaikaa yleensä noin viikko ja vuokrauslasku tulee olla maksettuna viimeistään autoa noudettaessa. Lasku maksetaan yleensä pankin kautta, mutta voitte maksaa myös käteisellä autoa noutaessanne. Toistaiseksi korttimaksua ei ole käytössä. Varausmaksun (200,00 eur) palautamme yleensä käteisenä, kun auto on palautettu meille sovitussa kunnossa.

Voiko autossa matkustaa viisi henkilöä, vaikka se on rekisteröity vain neljälle?

Ei voi. Nykyisen lain mukaan rekisteriin merkittyä henkilömäärää ei saa ylittää edes tilapäisesti. Ja jos poliisi havaitsee ylimääräisen matkustajan, seurauksena on todennäköisesti sakko ja ylimääräinen matkustaja saa jatkaa matkaa muilla keinoin. 

Voinko käyttää autossa hiustenkuivainta tai kahvinkeitintä?

Edellämainittuja ja muita paljon virtaa kuluttavia laitteita voi käyttää vain 230 V -verkkovirtajohdon ollessa kytkettynä. Tällöin auton neljää pistorasiaa voi käyttää normaalisti, aivan kuten kotonakin. Autossa on pieni (n. 120 W) invertteri, jonka avulla voi käyttää aina vähän virtaa vaativia laitteita, kuten puhelimien ja läppäreiden yms. latureita. Autossa on lisäksi runsaasti USB-latauspistokkeita.

Saako autoon kiinni lasten turvaistuimia?

Kyllä saa, mutta vain turvavöillä kiinnitettäviä. ISOFIX -kiinnikkeitä ei ole.

Mitä pitää huomioida autoa palautettaessa?

Polttoainesäiliön tulee olla täynnä ja auto sisältä siivottu. Ulkoa autoa ei tarvitse, eikä saa pestä. Vesisäiliöistä ja wc:n kasettisäiliöstä ei tarvitse huolehtia, me hoidamme ne. Kaasupullot voivat olla tyhjiä.

Auto vaurioituu matkan aikana tai sattuu onnettomuus. Mitä teen? Mitä jos rikon itse autosta jotakin?

Ihan ensiksi pitää tietenkin yrittää estää henkilövahinkojen ja muiden lisävahinkojen syntyminen ja soittaa tarvittaessa hätäkeskukseen. Ja tilanteen rauhoituttua ilmoittaa meille tapahtuneesta, niin sovimme jatkotoimenpiteistä. Jos autolla ei pääse jatkamaan matkaa, keskeytysvakuutus korvaa vuokra-auton ja esim. hotellimajoituksen kustannukset.

Autoa ei saa ryhtyä korjailemaan itse ennen yhteydenottoa meihin ja ilmoita rehdisti jos olet rikkonut autosta itse jotakin. Vakuutushan korvaa isommat vahingot ja pienemmistä pääsemme yleensä sopimukseen.

Onko matkailuauton vuokraaminen hyvä bisnes?

Ei ole, koska sesonki meillä Suomessa on niin lyhyt: n. 3 kk. Tätä hommaa tulee tehtyä vanhaa sanontaa mukaillen ”rakkaudesta lajiin” ja homman suola on tyytyväisinä matkalta palaavat asiakkaat.